– Nadzwyczajny pomysł – tak Sofia Villa Bagiya oceniła projekt kuchni w walizce.
„Wyraźnie Twoje” – tak kucharz rodem z Neapolu określa po polsku swój produkt. Na pomysł spakowania całej kuchni w walizce, łącznie z płytą grzewczą, zlewem i półkami, wpadł przeszło rok temu. Podzielił się nim z właścicielem zakładu stolarskiego Pawłem Fiołką i oto dziś może już zarejestrować nazwę i pracować nad sprzedażą przenośnej kuchni. Do czego ona służy? – Dzięki niej kucharze mogą organizować pokazy kuchni na żywo, w plenerze – wyjaśnia sycowianin. – Może też służyć za bufet i sprawdza się podczas cateringów.
Prezentację kuchni poprzedziła projekcja filmu autorstwa Mateusza Baranieckiego. Potem zaproszeni goście udali się do sąsiedniej sali, w której Francesco szykował potrawy na oczach zebranych, m.in. pyszne fiocchi z gruszką w sosie gorgonzola i orzeszkami włoskimi czy profiterole z nadzieniem kremowym i czekoladową polewą. Zebrani mogli częstować się także innymi potrawami kuchni włoskiej, m.in. pizzerinkami czy caprese z burattą.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?