MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

Pomników kochać nie musimy, ale przynajmniej pilnujmy porządku wokół nich

Pomników kochać nie musimy, ale przynajmniej pilnujmy porządku wokół nich

Urzędy otwierają się dla mieszkańców. Zmiany w Starostwie Powiatowym i UG Kolbudy

Urzędy otwierają się dla mieszkańców. Zmiany w Starostwie Powiatowym i UG Kolbudy

Polecamy

Tu woda jest najczystsza. 9 najbardziej zachwycających plaż Europy

Tu woda jest najczystsza. 9 najbardziej zachwycających plaż Europy

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź

Matura z informatyki 2024. Arkusz CKE zamieścimy niebawem. Sprawdź