#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Materiał informacyjny Restaurant Week
Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Piwnica Świdnicka
Najstarsza reprezentacyjna gospoda miejska świata, która rozpoczęła swoją kulinarną przygodę w XIII. Laureaci tytułu “Najpopularniejsza Restauracja w Polsce” w jesiennej edycji Restaurant Weeka tym razem na Festiwalu podadzą na przystawkę kluskę śląską z gruszowym puree i orzechami, oraz rakowy krem z grillowanym rakiem i wędzoną kwaśną śmietaną. Danie główne mięsne to kurczak baby z farszem z jabłek z sadu Pana Bogdana, puree z rabarbaru i musem z botwiny, w wersji wegetariańskiej spróbujesz steka z młodej kapusty, puree ziemniaczanego, sojowej omasty i pudru z koperku. Deser na finał kulinarnego doświadczenia to mono porcja z biszkoptem czekoladowym, musem waniliowym, maliną, pistacją oraz zamszem z białej czekolady. Nie ma co czekać - rezerwuj na stronie!

Concordia Taste
Wrocławska restauracja to miejsce smaku, sztuki i rozrywki w designerskiej przestrzeni. Za selekcję smaków odpowiada Szef Kuchni – Damian Bildź, który z okazji zbliżającego się Festiwalu przygotował menu pełne newstalgicznych bestsellerów. Na przystawkę nowatorska marchew z groszkiem 2.0 z kwaśną śmietaną i wanilią, w drugiej wersji knedle z jagnięciną, esencja z pomidorów i romantyczny lubczyk. Wegetariańskie danie główne to wspomnienie z dzieciństwa - łazanki z pieczonymi warzywami i serem feta ze Ślubowa, dla mięsożerców Szef przygotował biodrówkę złotnicką z kopytkami i sosem wiśniowym. Zwieńczeniem uczty jest ekler z musem czekoladowym, kremem waniliowym i morelami.

Nai
Przy bulwarze Staromiejskim na pl. Jana Pawła II działa restauracja. Nai, czyli po polsku "Bardzo", serwuje nowoczesną, ukraińską kuchnię. W festiwalowym menu banosh z serem, tatar wołowy z fermentowanym czarnym bzem, sałatka z pieczonej dyni z kozim serem i chipsami dyniowymi oraz dorada od Szefa Kuchni z żółtymi pomidorami. Happy end tej kulinarnej opowieści Nai podaje w dwóch wersjach, zależnie od menu do wyboru ciasto miodowe lub merengue czekoladowa z truskawkami i sosem malinowym.

Brusco
Włoska, przytulna restauracja przy placu Teatralnym - miejsce warte odwiedzenia! Spróbuj festiwalowego menu w dwóch wersjach: wegetariańskiej oraz mięsnej. W tej pierwszej sycylijska caponata z wypiekanym na miejscu pieczywem oraz ravioli z ricottą, mascarpone, suszonymi pomidorami i tatarem z pieczonych pomidorów i orzeszkami ziemnymi. W mięsnej odkryj bogate ragu wołowe, ravioli z ricottą i porem ze srirachą i tatarem wołowym i chipsami z topinamburu. Na deser zachwyć się potrójnie pistacjowym cannoli z granatem.

Orzo
Niekwestionowana najzieleńsza restauracja w mieście i od lat bestseller na RestaurantWeek®. W popisowym menu na wiosnę zaprezentują Mussels Chowder z chrupiącym chipsem z ciasta won-ton, ORZOtto Porcini ze świeżą truflą, Panco Croquette z truflowym mayo, gochujang mayo i kiełkami grochu, oraz Prime Ribburger z frytkami. W obu wersjach menu na deser spróbujesz kremowego sernika nowojorskiego na ciasteczkowym spodzie z gorącym sosem karmelowo-marakujowym - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca - 24 kwietnia. Rezerwacje startują już 8 lutego.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: #FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®! - Dolnośląskie Nasze Miasto

Wróć na sycow.naszemiasto.pl Nasze Miasto