Wrocławskie Lato zabierze odwiedzających w kulinarną podróż po Polsce. W jednym miejscu spotkają się produkty tradycyjne, lokalne, regionalne oraz zagraniczne. Goście będą mieli okazję skosztować rarytasów z różnych zakątków Polski i poznać całą różnorodność smaków.
Wrocławskie Lato to nie tylko święto jedzenia, ale również rękodzieła. Podczas Festiwalu swoją unikatową ofertę zaprezentują polscy Rękodzielnicy.
Wrocławskie Lato dostarczy gościom wielu atrakcji. W ramach Festiwalu odbędą się warsztaty z Lepienia Pierogów Świata. Julka Cymbaluk, podczas pokazu kulinarnego zdradzi przepis na pierogowy farsz z raków. Piotr Kucharski, Kaszpir – Andrzej Kaźmirowski oraz Michalina Tyc wybiorą Zmarzlinę 2019, czyli najlepsze festiwalowe lody.
Wrocławskie Lato odbędzie się równolegle z dwoma fantastycznymi wydarzeniami. W tym samym czasie, w Zajezdni Dąbie, trwać będą Festiwal Pierogów Świata oraz Festiwal Lodów.
27–28 lipca
godz. 12.00–20.00
Czasoprzestrzeń Zajezdnia Dąbie
ul. Tramwajowa 1–3
Wstęp wolny
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?