reklama

Kolacja Degustacyjna - Dziczyzna | 02.03.2019 | Zamek Kliczków

R.S.
Już 2 marca 2019 o godzinie 20:00 w Zamku Kliczków odbędzie się kulinarna uczta dla miłośników dziczyzny.

Dziczyzna to dawny, zamkowy przysmak, którym zajadali się władcy Kliczkowa. Dziś dziczyzna powraca do Zamku Kliczków w wielkim stylu kolacji degustacyjnej w wykonaniu Szefa Kuchni Mariusza Kucharczaka – laureata prestiżowego konkursu Wine & Food Noble Night 2018, gdzie właśnie zasłynął on daniem z dziczyzny. Kulinarne aranżacje dań inspirowane oryginalnymi przepisami z książki "Za stołem w Kliczkowie" zapewnią wszystkim miłośnikom dziczyzny niesamowitych wrażeń smakowych.

Menu:

Przystawka - Grzegorz Fic:
Pasztet z zająca, chrupka z dyni, kiszone zielone pomidory, konfitura z żurawiny, sos z octu malinowego

Zupa - Mariusz Kucharczak:
Consome z dzikich przepiórek, jajko przepiórcze, makaron, kapusta, czarnuszka

Danie główne – Grzegorz Fic:
Polędwiczki z sarny, wolno gotowany boczek z dzika, pietruszka z białą czekoladą, sos jałowcowy, gąbka grzybowa

Danie główne – Mariusz Kucharczak:
Policzki z dzika, pasternak z gruszką, demi, winogorno, chipsy z pasternaku - danie, które wygrało Fine&Food Noble Night 2018

Deser – Konrad Wieczorek:
Chrobotek reniferowy, syrop klonowy, czekolada, jagody

Deser II – Konrad Wieczorek:
Karmelizowany borowik, lody z palonego mleka, suszony kogel-mogel

Cena:
·

kolacja: 150 PLN za osobę
kolacja i paring wina: 280 PLN za osobę

Mariusz Kucharczak:
·

Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10)
·

Laureat prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night 2018: I miejsce w kategorii danie główne oraz II miejsce w kategorii przystawka
·

W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses, Aruana w Hotelu Narvil
·

W swojej kuchni chętnie wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań
Grzegorz Fic:
·

Szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji ALBERTINA Restaurant & Wine, wyróżnionej w przewodnikach: Michelin Main Citnies of Europe 2018 – dwa komplety sztućców
·

Swoje ponad 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i w krakowskich butikowych hotelach
·

Twórca menu wielokrotnie docenianego i wybieranego podczas licznych delegacji i wizyt dyplomatycznych w Polsce
·

Specjalizuje się w ambitnej kuchni śródziemnomorskiej, nowoczesnej interpretacji kuchni polskiej, niebanalnych połączeniach menu podążającego zgodnie z porami roku, w którym zawsze pamięta o owocach morza i dziczyźnie
Konrad Wieczorek:
·

Krakowski kucharz, z zamiłowania cukiernik, członek zespołu Grzegorza Fica w fine dinningowej restauracji Albertina
·

Ponad 10 letnie doświadczenie zdobywał w krakowskich restauracjach. Razem z Grzegorzem jest współtwórcą menu dla wybitnych postaci ze świata polityki i show biznesu
·

Jego przygoda z cukiernictwem zaczęła się w roku 2013. Od tamtej pory regularnie podnosi swoje kwalifikacje uczestnicząc w kursach i warsztatach w całym kraju. Jego pasja i kreatywność doprowadziła go kilkukrotnie do finałów mistrzostw Polski ExpoSweet, gdzie w roku 2018 jego deser „Jabłko & Krówka” został uznany przez sędziów czwartym deserem w kraju
·

Specjalizuje się w kuchni nowoczesnej, z uwagą śledząc nowości i trendy na światowym rynku gastronomicznym. Inspiracje do swojej pracy czerpie z natury, obserwując otaczający nas świat przyrody, co można zauważyć w jego deserach, często nazywanych przez gości dziełami sztuki
Już teraz zarezerwuj swój pobyt w Zamku Kliczków i udział w tej niesamowitej uczcie kulinarnej!
Zarezerwuj miejsce już teraz!

Liczba miejsc ograniczona!

Zapraszamy do Zamku Kliczków!

Zadzwoń! 75 734 0 700

Napisz! recepcja@kliczkow.com.pl

Link do strony Zamku Kliczków z wydarzeniem: www.kliczkow.com.pl/kliczkow/kolacja-degustacyjna-dziczyzna/

Link do wydarzenia na FB: www.facebook.com/events/324402864865623

Wspierają nie dla lajków. Oto Gwiazdy ,które pomagają naprawdę.

Wideo

Materiał oryginalny: Kolacja Degustacyjna - Dziczyzna | 02.03.2019 | Zamek Kliczków - Wałbrzych Nasze Miasto

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3