Magda Gessler przeprowadziła „Kuchenne rewolucje” w Hacjendzie, która dziś nosi nazwę Karczma Żółtodzioby. Znana restauratorka do Słupi pod Bralinem przyjechała w 2018 roku, na zaproszenie właściciela Mirosława Horbacza. Czterodniowa rewolucja zakończyła się bardzo efektownymi zmianami. Od tamtej pory restauracja serwuje głównie dania z kaczki. Można zjeść np. rosół z kluseczkami, pierogi z wątróbką oraz specjalnie przyrządzoną kaczkę.
Rewizyta znanej restauratorki zakończyła się sukcesem. Program wyemitowano na początku 2019 roku.
Niedawno w Karczmie pod Sycowem pojawili się blogerzy, którzy odwiedzają wszystkie miejsca, w których rewolucje robiła Magda Gessler. Jak wypadła Karczma Żółtodzioby w ich ocenie?
Jesień na talerzu. Jak obraz malowany świeżymi owocami, kwiatami i świetną kaczką. Obraz pozostawiony przez Magda Gessler. Do Karczma "Żółtodzioby" wróciliśmy po 3 latach - jest pysznie - podsumowali blogerzy
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?