Składniki:
- 1 kg mąki pszennej,
- 1/4 kostki margaryny,
- 1 jajko roztrzepane,
- 2 szklanki gotującej wody,
- 4 woreczki kaszy gryczanej,
- 2 cebule,
- 1/2 kg pieczarek
Sposób wykonania:
Ciasto:
Wsypać mąkę do miski, dodać 1/4 margaryny, posiekać z mąką, dodać 2 szklanki wody, wymieszać łyżką, dołączyć roztrzepane jajko i zagniatać.
Farsz:
Ugotowaną kaszę gryczaną - ostudzić. Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i przesmażyć z cebulką na margarynie - ostudzić. Wymieszać kaszę i pieczarki, doprawić solą i pieprzem.
Z ciasta wykrawać koła, nakładać łyżeczką farsz. Pierogi gotować w osolonej wodzie 5-7 minut.
Smacznego!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?