Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: gołąbki z kaszą gryczaną (PRZEPIS, JAK ZROBIĆ)

red
Gołąbki z kaszą gryczaną
Gołąbki z kaszą gryczaną fot. Maciej Sikora/Polskapresse
Wrocławski obiadek. Głodni? Mamy dla Was świetny przepis na obiad. Gołąbki z kaszą gryczaną - na samą myśl ślinka cieknie! Dzielcie się z nami swoimi sprawdzonymi przepisami. A, no i powiedzcie, jak smakowały gołąbki!

Wrocławski obiadek

Gołąbki z kaszą gryczaną - składniki:
kapusta biała, kasza gryczana, ziemniaki gotowane, jajko, czosnek, cebula, mięso wieprzowe, boczek, sól, pieprz

Przygotowanie:
Prażymy kaszę na patelni. Dodajemy tłuszcz i sól, zalewamy wodą w proporcji 1 l na 1 kg kaszy. Przygotowujemy farsz: mielimy mięso, smażymy cebulę, gotujemy i rozdrabniamy ziemniaki, przyprawiamy, wyrabiamy jednolitą masę. Z kapusty wycinamy głąb, obgotowujemy we wrzątku, oddzielamy liście. Farsz zawijamy w liście kapusty i formujemy z nich podłużne, regularne kształty. Tak przygotowane gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym (dno wykładamy liśćmi kapusty). Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez godzinę.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto